qauto-robot-wave

Tehokkuutta saavutettavuuden testaamiseen -webinaari järjestetään 8.10.2024. Ilmoittaudu mukaan!

Tehokkuutta saavutettavuuden testaamiseen -webinaari

QAutomaten ja Q-Factoryn yhteiswebinaari tiistaina 8.10.2024 klo 14-15

Saavutettavuuden automaattinen testaus tehostaa prosesseja, parantaa laatua ja edistää sujuvampaa käyttäjäkokemusta. Tässä webinaarissa ruodimme läpi kysymyksiä, joita tämä aihe kirvoittaa.  
 
Webinaari soveltuu erityisen hyvin kaikille saavutettavuustyön parissa työskenteleville – myös liiketoimintajohdolle.  

Mistä on kyse?

QAutomaten ja Q-Factoryn eQual-tiimin kehittämä QAutoEQual on tehokas väline saavutettavuuden varmistamiseen CI/CD -putkessa sekä palvelun ylläpidossa.

Lainsäädännölliset vaatimukset, kuten EU:n esteettömyysdirektiivi ja digipalvelulaki, asettavat verkkopalveluille vaatimuksia, joiden täyttymisessä QAutoEQual on apuna. Työkalu tarjoaa automaatiota saavutettavuuden varmistamiseen hyödyntäen Aluehallintoviraston (AVI) käytössä olevaa QualWeb-teknologiaa.

Saavutettavuuden automaattisen testauksen etuja ovat välitön palaute kehittäjille, joka auttaa havaitsemaan merkittävän osan saavutettavuusongelmista ja varhaisessa vaiheessa. Se tarjoaa myös johdonmukaisuutta ongelmien yhdenmukaiseen havainnointiin ja ratkaisuun. Suurissa projekteissa se tarjoaa skaalautuvuutta käyttäjäkokemuksen yhdenmukaiseen laadun varmistamiseen. 

Automaattinen testaus ei kuitenkaan täysin korvaa ihmisen tekemää arviointia. Ymmärrettävyyttä ja helppokäyttöisyyttä on, ainakin vielä toistaiseksi, vaikea arvioida koneellisesti. Automaattitestauksella löydetään kuitenkin jo varhaisessa vaiheessa merkittävä osa potentiaalisista saavutettavuuteen liittyvistä ongelmista. 

Ohjelmassa:

Webinaarin avaus ja intro 
Webinaarin isäntänä toimii Ilpo Terho, toimitusjohtaja, QAutomate 

Miten saavutettavuuden testausautomaatio tehostaa ohjelmistokehitystä? 
Tero Pesonen
, johtava saavutettavuusasiantuntija, Q-Factoryn eQual-tiimi 

Paneelikeskustelu: Yleisimpiä kysymyksiä saavutettavuustestaukseen liittyen

Ilpo Terho, Tero Pesonen sekä KEHA:n testauspäällikkö Marko Peltonen keskustelevat kysymyksistä, joita saavutettavuuden automaattinen testaus heidän kokemuksensa mukaan herättää ja mitkä erityisen usein nousevat asiakasrajapinnassa esille.

Paneelin aiheet liittyvät mm.
näihin ajankohtaisiin kysymyksiin (UKK):

Mitä saavutettavuusvaatimukset käytännössä ovat? Mistä ne tulevat?

Mitä rikkomusten A- ja AA-tasot tarkoittavat ja miten työkalulla varmistetaan AA-tason saavutettavuus? 

Kuinka lainsäädäntö elää ja miten QAutoEQual-ratkaisu pysyy tässä mukana? 

Voit lähettää omia mieltä askarruttavia kysymyksiä aiheeseen liittyen myös etukäteen tai esittää webinaarin aikana suoraan keskustelijoille. 

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan webinaariin oheisella lomakkeella. Samalla varmistat, että saat webinaaritallenteen tapahtuman jälkeen, mikäli et pääsisikään paikalle tapahtumahetkellä.

Voit jättää lomakkeella myös kysymyksen aiheeseen etukäteen tai esittää kysymyksiä webinaarin aikana suoraan keskustelijoille. 

Esiintyjät

Ilpo Terho

Toimitusjohtaja

Ilpolla on yli 15 vuoden kokemus sovelluskehityksestä ja liiketoimintaprosessien kehittämisestä. Hän hyödyntää ketteriä menetelmiä ja Lean-filosofiaa korostaen jatkuvaa parantamista ja turhan työn karsimista. QAutomaten toimitusjohtajana hänen tavoitteensa on kehittää asiakaslähtöisiä ratkaisuja ja tukea liiketoiminnan kasvua yhdistämällä teknologia ja ketterät kehitysmenetelmät.

+358 40 126 3946
[email protected]

Tero Pesonen

Johtava saavutettavuusasiantuntija

Tero Pesonen on Q-Factoryn eQual-tiimin johtava saavutettavuusasiantuntija, jolla on vankka kokemus mm. saavutettavuuskoulutusten kehittämisestä, saavutettavien palvelujen testaustyökalujen parissa työskentelystä,
sekä ohjelmistotuotannon tutkimuksesta.

Marko Peltonen

KEHA:n testauspäällikkö

Marko Peltonen on kokenut testauksen ammattilainen, joka tunnetaan kyvystään hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja hallita yksityiskohtia. Markolla on vankka kokemus eri testausprojekteista, ja hänellä on erinomainen kyky johtaa kokonaisuuksia ja muuttaa ne ymmärrettäviksi konsepteiksi. 

+358 40 180 1995
[email protected]

QAutomate

QAutomate on vuonna 2015 perustettu yritys, joka tarjoaa monipuolisia älykkään automaation tuotteita ja ratkaisukokonaisuuksia pohjaten ohjelmistorobotiikkaan (RPA) ja tekoälyyn (AI). Teknologioina avoimen lähdekoodin Robot Framework -automaatioalusta, Python sekä AWS.

Q-Factory

Q-Factory tunnetaan Suomen suurimpana riippumattomana ohjelmistotestaukseen ja laadunvarmistamiseen erikoistuneena yrityksenä. Yritys tuottaa testaus- ja laadunvarmistuspalveluiden lisäksi mittavia älykkään automaation ratkaisuja sekä saavutettavuuspalveluita. 

Tapahtuman mahdollistavat:

Anna palautetta uusista sivuistamme?

Anna palautetta ja osallistu arvontaan!

Arvomme kolme (3) voittajaa 12.01.2023. Voittajille luvassa Jokipiin Pellavan tuotteita!

Give us feedback on our new page

Go ahead, rate our new website and enter a raffle!

The winners will be picked on 12th of January 2023 and three lucky ones will receive Jokipii Pellava’s products!