QAutoEQUAL

Tarkista ja monitoroi digitaalisen palvelun tekninen saavutettavuus tuotteen elinkaaren aikana tuotekehityksestä ylläpitoon.

Ohjelmistorobotiikkaan (RPA) pohjautuva QAutoEQual, joka sisältää tekoälyavusteisen (AI) virheiden tulkinnan, mahdollistaa vaivattomasti saavutettavuuden automaattisen tarkastamisen ja monitoroinnin.

Saavutettavuus edellä, käytettävyys mielessä.

QAutoEQual on kehittämämme uusi ja innovatiivinen työkalu verkkopalveluiden saavutettavuuden arviointiin ja varmistamiseen. Työkalu hyödyntää QualWeb-teknologiaa, joka on vahvistettu EU-tasolla toimivaksi tarkistusteknologiaksi.

Robot Frameworkia hyödyntäen

QAutoEQual integroituu Robot Framework -testiautomaatioon tuoden saavutettavuustestauksen helposti osaksi jo olemassa olevaa testauksen työkalupakkia. QAutoEQual analysoi verkkopalvelun saavutettavuutta jo suunnittelu- ja kehitysvaiheessa, antaen mahdollisuuden proaktiiviseen arviointiin. Sen integroiminen olemassa oleviin testausrutiineihin helpottaa saavutettavuustestauksen lisäämistä osaksi jo käytössä olevaa testausprosessia.

Lainsäädännölliset vaatimukset, kuten EU:n esteettömyysdirektiivi ja digipalvelulaki, asettavat verkkopalveluille vaatimuksia, joiden täyttymisessä QAutoEQual on apuna. Työkalu tarjoaa automaatiota saavutettavuuden varmistamiseen hyödyntäen Aluehallintoviraston (AVI) käytössä olevaa QualWeb-teknologiaa.

Selkeää raportointia

Suomeksi saatavilla olevat raportit tarjoavat selkeän kuvan saavutettavuusvirheistä ja havainnoista. Työkalu mahdollistaa sivuston saavutettavuuspisteytyksen nykytilasta ja raportoi WCAG – A, AA, AAA-tasot. Raporttien avulla saadaan kattava käsitys teknisistä saavutettavuuspuutteista sekä korjausehdotukset.

QAutoEQual tarjoaa paketin, joka mahdollistaa saavutettavuuden jatkuvan laadunvarmistuksen, soveltuen erityisesti myös dynaamisten verkkopalveluiden saavutettavuuden monitorointiin. Sen avulla voit varmistat verkkopalvelusi kriittiset tekniset saavutettavuusvaatimukset ja pidät huolen siitä, että palvelun saavutettavuutta monitoroidaan proaktiivisesti jo suunnittelu- ja kehitysvaiheessa.

Muutokset digipalvelulakiin

Lakiin digitaalisten palvelujen tarjoamisesta eli digipalvelulakiin on tehty muutoksia, jotka tuovat lain saavutettavuusvaatimusten piiriin uusia palveluja ja toimijoita.

Palvelujen pitää olla digipalvelulain saavutettavuusvaatimusten mukaisia siirtymäajan jälkeen, 28.6.2025 lähtien. Palveluntarjoajien kannattaa ottaa uudet vaatimukset huomioon hyvissä ajoin. Me autamme tässä mielellämme, joten otathan rohkeasti yhteyttä!

Kehittämämme QAutoEQual automatisoi saavutettavuuden nykyisen tilan analysoinnin ja tuottaa raporttia mahdollisista korjausehdotuksista. QAutoEQual-työkalun lisäksi tarjoamme monipuolisia saavutettavuuspalveluita yhteistyössä Q-Factoryn kanssa.

Lisätietoja saavutettavuusvaatimuksista löydät myös Aluehallintoviraston (AVI) sivustolta.

Mukautuva eri käyttötarpeisiin 

Monipuoliset raportointi ja muokkausmahdollisuudet 

Raportoi WCAG-standardin mukaiset
(A, AA ja AAA) saavutettavuusluokat

QAutoEQUAL

Ota yhteyttä

Anna palautetta uusista sivuistamme?

Anna palautetta ja osallistu arvontaan!

Arvomme kolme (3) voittajaa 12.01.2023. Voittajille luvassa Jokipiin Pellavan tuotteita!

Give us feedback on our new page

Go ahead, rate our new website and enter a raffle!

The winners will be picked on 12th of January 2023 and three lucky ones will receive Jokipii Pellava’s products!